Víno z jazyka jeleního

Laskavá opora při vyčerpání a stresu

Ve své době se sv. Hildegarda domnívala, že víno z jazyka jeleního rozproudí v člověku tělesné tekutiny. Možná proto mu z minulosti dodnes zůstala přezdívka „lymfatické víno“. Věřilo se, že rozproudění šťáv v těle (hlavně stagnující černé žluči) slouží k očistě plic a trávicího traktu, stimulaci žláz s vnitřní sekrecí a urogenitálního ústrojí u mužů i žen. Ve středověku se tento nápoj používal při snaze o otěhotnění.

Z historického pohledu Tradiční evropské medicíny zahříval jazyk jelení slezinu, játra a plíce. Věřilo se, že z těla odvádí nadměrné množství černé žluči a ostrých šťáv. 

Pro koho je vhodné:

Naše víno z jazyka jeleního, pocházející ze starobylé lékarny v rakouském Mariazellu, je ideální volbou pro všechny, kteří oceňují kvalitu, autentičnost a unikátní chuťové zážitky. Ať už vás fascinuje příroda, historie nebo jednoduše hledáte nový nápojový rituál, toto víno vás nezklame.

Sv. Hildegarda z Bingenu o něm napsala:

„Víno z jazyka jeleního, Decoctum Asplenii scolopendriae, je teplé a pomáhá játrům a plicím a bolavým střevům. Proto vezměte jelení jazyk, silně ho povařte ve víně, přidejte k němu čistý med a znovu povařte. Pak přidejte dlouhý pepř a dvakrát tolik skořice v prášku do předem připraveného vína a znovu povařte, přeceďte přes plátno a připravte čirý nápoj. Pijte ho často po jídle a nalačno, prospívá játrům a léčí bolestivá střeva, čistí plíce a odstraňuje vnitřní hnilobu a hleny.“

Léčebná kúra podle doporučení sv. Hildegardy trvá nejméně tři až čtyři týdny.

Vlastnosti:

  • Unikátní složení a chuť
  • Posílení těla i duše
  • Podpora přirozených procesů v těle
  • Udržování pravidelných tělesných cyklů

KOUPIT ZDE


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *