Rajčatová postní polévka pro živel oheň

Rajčata ochlazují, polévku doporučujeme konzumovat vlažnou nebo studenou.

Ingredience:

500 g rajčat, 1 stroužek česneku, trochu pórku, celeru, mrkve, 1 špetka mořské soli, granulovaný zeleninový vývar, jedna špetka čerstvě mletého muškátového oříšku, dvě lžičky oregana nebo majoránky, dvě lžičky lahůdkového droždí.

Postup:

  1. Rajčata omyjte, nakrájejte na kostičky a zbavte je tvrdých částí. Oloupejte a nasekejte stroužek česneku. Zbývající zeleninu omyjte a nakrájejte na malé kostičky bez loupání.
  2. Vařte v hrnci v 1 litru vody 10 až 20 minut doměkka (v parním hrnci 5 až 7 minut). Polévku propasírujte, podle chuti okořeníte a posypte lahůdkovým droždím.

–Lutzner, Hellmut. Půst, restart těla i mysli. Přeložil Martin Richter. 1. české vydání. Brno: Kazda, 2019. (Originál z roku 1976.)


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *