Váš košík je aktuálně prázdný!

Víno z kořene áronu
A chuť do života je zpět
Cítíte se unavení, bez energie a potřebujete povzbudit? Víno z kořene áronu podle originální receptury sv. Hildegardy bylo po staletí využíváno pro své tonizující účinky. Jeho teplá a kořenitá chuť zahřeje tělo i duši a přinese vám pocit pohody.
Víno z kořene áronu volíme, když po ránu nemáme chuť vstát z postele. Hodí se ale i pro příjemné podvečerní povzbuzení. Je to nejsilnější prostředek proti stavům psychické nepohody z lékárny sv. Hildegardy.
Pro koho je vhodné:
Už Hippokratés tvrdil, že áron zbavuje tělo těžkého hlenu a nastoluje rovnováhu tělesných tekutin. Prospívá nám obzvláště v období nastupujícího podzimu a chladné zimy.
Sv. Hildegarda z Bingenu se o svém receptu na medicinální víno z kořene áronu zmiňuje v díle Physica (cca rok 1150). Doporučovala ho ve své době užívat i preventivně ke zmírnění návalů horka, depresí a výkyvů nálad.
O víně píše:
„Áron není ani vlažný, ani příliš silný, ale má rovnoměrné a mírné teplo, tak jako má slunce příjemné teplo po svítání….. Kdo má v žaludku hlenovitou horečku, z níž vznikají různé druhy zimnice, ať uvaří kořen áronu v čistém víně, pak ať ho nechá vychladnout, ať do toho vína namočí nahřátou ocel, a tak ji znovu zahřeje, a takto zahřátý nápoj ať vypije, a on z něj odejme hlen, který má v žaludku, a horečku, tak jako oheň rozpouští sníh. Ať člověk, v němž se rozrůstá melancholie, má sklíčenou povahu a je stále smutný, často pije víno s vařeným kořenem áronu, a to v něm zmírní melancholii, to znamená, že zmizí, stejně jako horečka.“
Zajímavost: Áron (Arum) je chráněná rostlina, která se pěstuje zejména pro medicínu sv. Hildegardy. Jedovaté květní toulce áronu se v době květu vyznačují zvýšenou teplotou. Kořen neobsahuje jed, případné škodlivé látky se ztrácí při procesu sušení a vaření.
Vlastnosti:
- Podpora vitality
- Zahřátí těla a duše
- Tradiční složení
- Jedinečná chuť
- Povzbuzení organismu
Napsat komentář